Loading

Nova zanimljiva SDC sezona

Otvaranje sezone je u Čačku, gradu drifta, u kome odžavamo trke uvek u maju mesecu poslednjih deset godina. Druga destinacija drift karavana ove godine je Bijeljina.Treća se vozi u Kuli a finale  je u Čačku.

Ove godine trke vozimo u terminu 27/28.05.2023.godine.

Zašto se drift ne propušta?

Drift se izdvaja od ostalih auto disciplina jer kombinuje brzinu automobila, snagu motora i preciznost u vožnji. Ne propušta se zbog izuzetne atmosfere, velikog broj učesnika i posetilaca, dima spaljenih guma,  zvuka snažnih motora i gromoglasnog navijanja.

Ko su sudije?

Poseban tročlani sudijski tim ( Milan Samardžić, Dušan Polić i Sava Vidaković ) će i ove godine odlučivati o vožnjama učesnika i dodeljivati bodove na osnovu već poznatih pravila.

U subotu nas u Čačku očekuju dve trke domaćeg šampionata ( u street i pro klasi)  a u nedelju, prva ovogodišnja, međunarodna trka "Day of Champions".

ORGANIZATORI: Auto Tjuning Klub (Zoran i Aleksandar Jokić), Tjuning Stajling Klub Čačak (Marina Trmčić)
PRIJATELJI MANIFESTACIJE: Grad Čačak i AUTOPREVOZ Čačak
SUDIJE: Milan Samardžić, Sava Vidaković i Dušan Polić
DIREKTOR TRKE: Nenad Kravić

NAPOMENE: Učesnici stajling izložbe svoja vozila parkiraju od 10:00-11:00 časova!
Fotografi moraju biti sa prslucima i odeća treba da bude takva da prekriva kolena. Šorcevi i kratke pantalone neće se tolerisati na stazi. Isto važi i za drift taxi.
Ulaz za posetioce od 11h!

Osim domaćih vozača svoj dolazak su najavili takmičari iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Grčke, Slovačke, Francuske i Italije.

Program počinje u 11:00 sati, a finalne trke se voze posle 16 časova. Kao i do sada ovaj trkački vikend ima humanitarni karakter.
Vreme je za drift.

Vidimo se ponovo na mestu pozitivnih vibracija, na prvoj trci, u Čačku!

Objavljeno 12-Mar-2023