Loading

Drift Runda 2 Bijeljina 2023

17-Jun-2023 Bosna i hercegovina/Bijeljina

Nakon otvaranja takmičarskog dijela drift sezone u Čačku, naredna runda Drift kupa RS i Serbian Drift Chamionship-a organizuje se u Bijeljini 17. i 18.juna. Za učešće na takmičenju na Bijeljinskoj stazi, parking Agro Tržnog centra, za sada se prijavilo više od 30 vozača iz zemlje, ali i gosti iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Bugarske, kao i brojni jutjuberi. Za razliku od Čačka, kada je na atraktivnoj lokaciji, viđena jedna brza trka, u Bijeljini je staza neznatno sporija ali tehnički jako zahtjevnija. Ipak, to ne umanuje niti brojnost takmičara, niti atraktivnost događaja, budući da će se za bodove za Nacionalni drift kup i šampionate, SDC i DOC takmičiti najpozatija imena domaće drift scene, ali uz ozbiljnu konkurenciju velikog broja pretendenata za najbolje u regionu.

Vozačke sposobnosti u kombinaciji sa dobro pripremljenim autima su svakako ogroman faktor uspjeha u drift takmičenju, uz napomenu da je sistem ocenjivanja od ove godine unaprijeđen, u šta su se uvjerili takmičari i gledaoci u Čačaku a ponovo će, pod budnim okom sudija, biti na testu u Bijeljini zatim u Kuli. Skupljanje bodova za titulu nacionalnog šampiona ove mlade autoportret discipline nastaviće se i na finalnoj rundi u Čačku, krajem avgusta.

Osim takmičarskog "momenta", ova adrenalinska auto "bomba" koja je posebno atraktivna za mladu publiku, koristi se i za promociju bezbjednosti u saobraćaju, pa će se tako, u Bijeljini, takmičenje odvijati pod sloganom "Ulica nije trkačka staza". Organizatori ovog događaja, AKK Optima motorsport i Tjuning Klub u saradnji sa Gradom Bijeljinom, SAKSRS-om (Sportski auto i karting savez Republike Srpske) i AMSRS, dodaju da "pored bezbjednosti u saobraćaju, ovim autosportskim događajem apeluju na mlade na što masovnije bavljenje sportom, a potencijalnim učesnicima u autosportskim takmičenjima preporučuju edukaciju u ovoj oblasti budući da su jedino bezbedno mijesto za trke - obezbjeđeni poligoni auto i karting staze". Program oba dana počinje od 11 časova.

Objavljeno 05-Jul-2023